Over Kienhuis Wintersport

In 1991 klein begonnen als Skiverhuur Denekamp en in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé specialist in Oost-Nederland op wintersportgebied: Kienhuis Wintersport.

Hoe het begon
Opgericht door Bertus Kienhuis, begon Skiverhuur Denekamp met de verhuur van 20 paar ski’s als een uit de hand gelopen hobby. Deze groeide echter snel uit zijn voegen en twee jaar later werd er uitgebreid met een werkplaats voor onderhoud. Zoon Erik, dochter Astrid en Ina Hartlief raakten ook besmet met het wintersportvirus en zijn nu dan ook met veel passie en enthousiasme werkzaam in de zaak. Natuurlijk wordt er op regelmatige basis ook het een en ander getest tijdens een tripje naar de sneeuw!

Waar we nu staan
Met een kleine 450 paar ski’s in de verhuur en een high tech werkplaats zijn we toonaangevend in Oost-Nederland (en daarbuiten). Jaarlijks huren er 700 mensen ski’s of een snowboard bij ons. En daar worden we blij van! We hebben een passie voor ski’s, snowboards, schoenen en het gekraak van verse sneeuw onder onze voeten als we ’s ochtends de piste opgaan…

We ademen wintersport en zijn dan ook altijd op de hoogte van de nieuwste techniek op het gebied van ski en snowboard onderhoud. Het topstuk van ons machinepark is de Montana Saphir II Pro, met een capaciteit en verwerkingssnelheid van 50 paar ski’s per uur bij 4 steencontacten, staat de Saphir II Pro op technologisch gebied aan de top!

Onze Kienhuis Ski en Boardservice verzorgt 25.000 servicebeurten voor ski’s en snowboards voor bedrijven in Nederland. Daarnaast hebben we ons ook gespecialiseerd in bootfitting. We zijn niet voor niks één van de weinige specialisten in Nederland die een professionele bootfitting aanbiedt door middel van een uitgebreide 3D analyse met het nieuwe Fischer NXT-systeem. We analyseren je voeten en onderbenen of je huidige schoenen en we kijken samen naar de beste keuze voor jouw situatie en knelpunten. Het is zelfs mogelijk om schoenen van Fischer of Salomon helemaal aan te passen naar jouw voeten!

Wij houden net zoveel van wintersport als jij en ons doel is dan ook om jou met de beste gear en met een goed gevoel die berg op te sturen!